Notícies astronomia

 
 
 

Llançament amb èxit de la missió EUCLID

El dissabte 1 de juliol ESA va llançar a l'espai la missió EUCLID amb la intenció de construir el mapa 3D de l'Univers més precís que ha existit mai. Amb aquesta informació els astrònoms esperen reconstruir la història de la formació i evolució de les estructures de l'Univers

La Fundació Oró organitza un acte per explicar la missió HYPATIA

El passat dia 25 d’abril dues de les catalanes de la missió Hypatia, l’Anna Bach i la Helena Arias, van protagonitzar a l'Observatori Fabra de Barcelona un acte de presentació y explicació d’aquest projecte científic que es porta a terme al desert d’Utah (EE.UU.). Aquest acte estava emmarcat en el programa d’actes de l’Any Oró.

Vídeo de les observacions el dia 11 d'octubre de 2017 del pas de l'asteroide perillós 2012 TC4.

Vídeo de les observacions obtingudes a l'Observatori Fabra el dia 11 d'octubre de 2017 del pas de l'asteroide perillós 2012 TC4. Aquest asteroide és una roca de 15 a 30 m de diàmetre que ha sobrevolat la Terra a només 44.000 km de distància.

Imatge del cometa C/2020 F3 (Neowise)

Imatge del cometa C/2020 F3 (Neowise) obtinguda amb el Telescopi Fabra-ROA Montsec (TFRM) per superposició de 13 imatges, totalitzant 9 minuts d'exposició. Es pot apreciar el nucli i les cues de pols i iònica. A la imatge apareix també el cúmul globular M53.